Historien

 

Historien om Waalerhus starter i 1959, hvor min mormor Olga Waaler (født 1901) er blevet enke og tager til sit elskede Vedersø og bygger et sommerhus, som hun døber ”Waalerhus”. Lige inden Olga fylder 60 år er hun en af Danmarks første kvindelige iværksættere – hun starter en brugskunstforretning og rejser Danmark tyndt for at købe de bedste og smukkeste varer. Hun havde hverken kørekort eller bil til rådighed!

 

Waalerhus danner rammen om ”lager for Brugskunstforretningen” samt sommerhus for familien og hendes barnebarn, mig. Jeg elsker at tilbringe tid i mormors sommerhus og i 1962 bygger entreprenøren Olga Waaler et nyt sommerhus, som hun døber ”Malenes Hus”. Men Waalerhus er rammen, hvor mine første minder om min selvstændige mormor bliver til.

Samtidig vokser jeg op i en familie, hvor det selvstændige initiativ hyldes. Som 7-årig tjener jeg mine egne penge ved at plante træer for min far, der også er selvstændig indenfor skovdrift og som 10-årig sælger jeg juletræer i familievirksomheden. Mit sælgertalent udvikles i de tidligere barndoms- og teenageår og den gode ”købmand” udvikles langsomt og gradvist op igennem ungdoms- og voksenårene. Jeg lærer at forstå kundens behov i en tidlig alder – et talent der aldrig siden har forladt mig.